viernes, 28 de junio de 2013

Pastel de cerezas vegano / Vegan cherry pie


Alba, del blog Mi vida con un vegano nos trae un pastel de cerezas que nada más verlo quieres hincar el diente. Seguro que ya estás como yo, cuchara en mano esperando tu trocito. Pero dame unos segundos y te cuento un poco de qué trata el blog de Alba :)

Alba, from the blog My life with a vegan, shares the recipe of a vegan cherry pie with us. I know for sure, you will want to taste it immediately. Of course you are like me, sitting with a little spoon in the hand, waiting for your slice. Just give me some seconds and I will tell you about Alba's blog :)

En Mi vida con un vegano, podéis encontrar un montón de recetas veganas, además de algunas especiales para niños!

On My life with a vegan you can find a lot of vegan recipes. Moreover, some of them are especially useful for kids!

Ademas, Alba es miembro de Veganiza al chef, un blog en el que cada mes nos proponen una receta de un chef conocido para transformarla en una receta versión vegana. Anímate y participa.

Besides, Alba is a member of the Turns the chef as a vegan blog. Every month they present a recipe of a recognized chef, a recipe that you can turn into a vegan version. Go ahead and participate.

Ya sabes, no dejes de lado esas cerezas y prepara este fabuloso pastel.

This is a great way to actually use your cherries and prepare this fabulous tart. You can find the Spanish version here and the translation in English below:

Ingredients (for the dough):
1 cup of whole-weat flour
1 tablespoon of brown sugar
1/8 teaspoon of salt
6 tablespoons of margarine
4 tablespoons of very cold water 

Ingredients for the filling:
500g cherries (more or less)
2 tablespoons of margarine
1/2 cup of brown sugar

Preparation:
1. Mix the flour, sugar and salt in a bowl. Add the margarine with a fork and add the water until you get a compact mass.
2. Put the mass in a covered bowl and keep it in the fridge.
3. Wash the cherries and de-stone them. Put them in a bowl and add the sugar and the margarine. Let it rest while finishing the preparation of the dough..
4. Put the mass on a baking tray covered with a greaseproof paper and stretch it. Put the cherries in the middle and 'close' the edges to keep the fruit together.
5. Sprinkle the edges with some brown sugar and bake it in the oven at 180ºC for about 40 minutes.

6 comentarios:

  1. Que pintaza! Este os lo copio seguro!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Sí, Alba se ha lucido!!!

      Eliminar
    2. Ya nos contarás qué tal te sale ;)

      Eliminar
  2. Alba, este pastel tiene un aspecto suculento. ¡Qué bueno tener tu participación en el blog! Gracias por participar.

    ResponderEliminar
  3. ¡La pinta de este pastel es buenísima!!! Todavía tengo moras congeladas del año pasado y me están entrando ganas de versionar este pastel...

    Besitos,
    Marta ("Sweet & Home la Vida es Dulce")

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Marta, seguro que también saldrá rico con moras. Ya nos cuentas ;)

      Eliminar